tisdag 3 juni 2014

Hej då!Idag arbetar jag min sista dag på GLOBALscandinavia. Det har varit drygt ett och ett halvt år av hårt arbete, utveckling och gemenskap.

Då jag kom ny till företaget var det lätt att imponeras av översättarkollegornas höga kunskapsnivå och deras noggrannhet och omsorg om detaljer och nyanser. Det gjorde det lätt att känna en stolthet och trygghet i att marknadsföra och sälja tjänsterna. Men som alla som på något sätt sysslat med marknadsföring och försäljning vet räcker det  inte att man erbjuder riktigt bra produkter och tjänster. Kunderna måste också hitta till en och finna vad de söker i en relevant paketering.

Arbetet på GLOBALscandinavia i Malmö präglas därför av ett fokuserat utvecklingsarbete. I detta har vi fått mycket hjälp med processerna av ESF-projektet Företagsakademin 3.0. Genom detta har samtliga på kontoret genomgått utbildningar som utvecklar både oss själva och företaget. Vi har även börjat arbeta med ett tydligt CSR- och hållbarhetsfokus.

Varför snöar jag nu in på detta, när det är min sista dag? Jo, för att jag tror att utveckling och hållbarhet går hand i hand och att hållbart företagande i väldigt mycket handlar om att ha rätt person på rätt plats för rätt uppgift. I en del fall kan detta innebära att en medarbetare fortsätter befinna sig på samma ställe som tidigare, fast i en något ny roll. Flera av kollegorna på GLOBALscandinavia har utvecklat sina roller och gör idag mer än att översätta. I mitt fall har jag arbetat mycket med att bidra till utvecklingen av företaget, vårt erbjudande och våra kanaler, men nu tycker jag att det är bättre att någon annan tar vid. Någon som har lite annan inriktning och specialistkompetenser än jag och som är vad GLOBALscandinavia behöver just nu.

Och vad ska jag göra då? Jag har fått möjlighet att på heltid arbeta med ett projekt med en ny metod för att göra en insats mot ungdomsarbetslösheten. Detta är något jag brinner för, som alltid gått som en röd tråd genom mitt engagemang. Projektägare är Malmö FF, vilket jag tror kommer att vara en viktig framgångsfaktor. Läs gärna om Karriärakademin här.

Att jag slutar på GLOBALscandinavia ska därför inte ses som ett avbräck i företagets hållbarhetsarbete, tvärtom tror jag att för att ett företag och ett samhälle ska uppnå just hållbarhet så måste man våga utvecklas och göra förändringar.

Därför säger jag nu hej då. Lycka till GLOBALscandinavia och alla fantastiska kollegor, och tack för den här tiden!


/ Anna a k a GLOBALannat

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar