onsdag 22 augusti 2012

Onda flörtkulor

Nehej! Nu är det dags att ni på andra sidan dataskärmen engagerar er lite. Jag har en fråga som jag hemskt gärna vill ställa, och så såg jag i min smarta statistikräknare att vi har en representant från Panduro Hobby i läsekretsen. Jag vill inte peka ut någon, men hoppas att du som slöjdexpert kan svara på min fråga:

                                        Varför, varför heter det FLÖRTKULOR?

Jag har min vana trogen googlat lite för att få lite bakgrundskunskap, och jag hittade förklaringen att man förr hade just sådana flörtkulor på kalasen, och så kastade man dem på folk man gillade.

Stopp och belägg. Har ni sett de stora, hårda flörtkulorna? Jag hade blivit rasande ifall någon hade kastat dem på mig, och då är jag ändå väldigt tålmodig och mild i humöret. Ingen kan väl ha börjat tillverka flörtkulor bara som social isbrytare – ah, han kastar fula flörtkulor på mig så att det gör jätteont och jag får blåmärken, han är nog intresserad av mig. Hur får man en sådan idé förbi säljavdelningen? Har man inte lite dålig tillit till folks förmåga att närma sig varandra?

Snälla Panduro Hobby, svara. Du får vara anonym om du vill svepa in som en slöjdkonstens Batman och bara lämna lite äggoljetemperafläckar efter dig, som signum. Det är helt ok.


AJ!

Bilden hittade vi här.

1 kommentar: