tisdag 2 juli 2013

Praktikanter berikar vårt arbete - Elham

Namn: Elham Memari Poor

Ålder: 35

Praktiktid: Tre veckor

Bakgrund: Jag har Kandidatexamen i översättning mellan engelska och persiska. Jag arbetade som översättare från 2003 till december 2009 (sju år) och innan det jobbade jag som administratör och gjorde det i två år. När jag flyttade till Sverige från Iran studerade jag två magisterprogram på Malmö Högskolan. Ledarskap och organisation och även Byggd miljö. Jag har hela tiden studerat svenska samtidigt på Komvux.


Bäst på:

  • Att arbeta hårt för att nå mina mål.
  • Att lära mig nya saker.
  • Att ta alltid ansvar för mina handlingar.


Det här gör jag under min praktiktid:Jag översätter vissa typer av texter från engelska till svenska  - från teknisk dokumentation till hemsidor. Vi förbättrar även företagets hemsida i ett grupparbete.  Jag använder min bakgrund och kunskap för att hjälpa kollegorna.

Det bästa med att praktisera på GLOBALscandinavia: En bra arbetsmiljö beror på många olika saker, och något som ofta är viktigt är kollegorna. Har man trevligt tillsammans med sina arbetskamrater känns det roligt att gå till jobbet.

Det är kul att praktisera på GLOBALscandinavia tycker jag! På GLOBALscandinavia möts vi nätverkar, delar kunskap och har kul.

Detta vill jag lära mig under min tid på GLOBALscandinavia:

  • Eftersom språket spelar en stor viktig roll i samhället, måste man lära sig svenska. Praktik är en möjlighet för mig att få in en fot i arbetslivet. Jag får en möjlighet att träna mig på språket och en chans att se hur det fungerar på svenska arbetsplatser.
  • En förstklassig översättning är inte bara en grammatiskt och språkligt felfri text. Den är också anpassad till marknad, bransch och målgrupp. Jag vill lära mig hur man kan använda orden i rätt sätt.
  • Det är en sak att göra en bra hemsida,men det är något helt annat att skapa en hemsida som av GLOBALscandinavias nuvarande och blivande kunder uppfattas som bra. Jag vill lära mig hur man kan ha en lockande hemsida för att informera och kommunicera med kunder.

Det här visste ni inte om mig: Det är alltid viktigare att lyssna och fundera än att prata tycker jag. Därför jag tycker om att översätta och avskyr att tolka.

Det här klarar jag mig inte utan i min yrkesvardag: Dator, bra kollegor, planMotto: Gräv där du står

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar