torsdag 2 maj 2013

Lär känna GLOBALoffice: John Wikerstål
Namn: John Wikerstål

Ålder: 25

Företag: Inblick Webb & Kommunikation AB

Verksamhet: Fullservice webbyrå

Bäst på: I vår ständigt föränderliga bransch så utvecklas man alltid inom nya affärsområden så det är en klurig fråga, det gäller att vara på tårna inom allt. Jag är en person som har lätt för att hantera många projekt och bollar i luften, det är något jag är riktigt bra på. :-)

Något annat som jag är riktigt bra på är att komma ihåg och memorera saker, vilket definitivt också underlättar mitt dagliga strategiska arbete som består av Google AdWords och Google Analytics till våra kunder. Det är något jag är väldigt tacksam för.

Bakgrund: Precis som många andra 80-talister så har jag vuxit upp med en dator i knäet och alltid varit intresserad av teknik, datorer, internet och på senare år glidit in på försäljning & marknadsföring.
Har arbetat med all sorts försäljning, från enkel telefonförsäljning B2C till större affärer B2B.

Jag har utbildat och certifierat mig inom världens största annonsnätverk Google AdWords som jag arbetar med dagligen.

Tiden innan Inblick har också varit händelserik, jag har ett par års arbetslivserfarenhet och utbildning från hotell- och restaurang, och har bland annat varit a lá carte & baransvarig på Scandic. Branschen har gett mig väldigt goda kvalitéer och kunskaper som jag använder än idag.

Ursprungligen från Stockholm som senare har blivit Lund och nu Malmö, så min dialekt är speciell. :-)

Det bästa med mitt jobb: Att få arbeta med något man älskar och med personer som man tycker om och fungerar med, det är nog det absolut bästa. Sen är arbetet i sig väldigt kreativt och nytänkande, ingen dag är sig lik och jag vågar nog påstå att det alltid händer något nytt eller någon ny utmaning att ta sig an.

Jag tycker om nya projekt där jag får prata strategier och lösningar med kunder.
Jag uppskattar när kunder är genuint intresserade och engagerade över hur en säljcykel ser ut, ex: från det att deras kunder känner att dem behöver ha hjälp/köpa något -> sök -> klick -> konvertering. Det är strategi som jag mer än gärna diskuterar och pratar om. :-)

Mitt drömuppdrag: Drömuppdraget är uppdraget som gör att tankarna alltid går på högvarv med nya strategier och ideér, natt som dag. Uppdraget som gör dig lite pirrig i magen ända fram tills den dagen då allt är levererat i tid och alla är nöjda.

Därför har jag valt att sitta på GLOBALoffice: Främst för mig, så är det på grund av en väldigt härligt inspirerande och kreativ arbetsmiljö med mycket rörelse och trevliga människor som kan ge något i utbyte.
Det skapar utrymme för en ännu närmre kommunikation med mina kollegor som jag anser viktigt när vi är fler personer på samma projekt. Sist men inte minst, en modern konferensanläggning och riktigt gott kaffe :-) 

Det här visste ni inte om mig: Jag är inte så värst hemlig av mig så det är svårt att säga… Jag har sett alla säsonger i alla länder av Masterchef, Har nyligen börjat äta svamp och jag älskar Spaghetti Carbonara.

Värsta språksynden i dagens svenska: Orden ”liksom” och ”asså” när dem används för mycket i samma konversation.

Det här klarar jag mig inte utan i min yrkesvardag:
Positivitet, struktur och ordning. En stabil frukost och en kopp kaffe är också något som gör att det blir en bra start på dagen.

Motto: “The mind is everything. What you think you become.” (Buddha)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar