fredag 22 mars 2013

Lär känna GLOBALoffice: Tanja Parkkila
Namn: Tanja Parkkila                                                                         

Ålder: 32

Företag: Dolda Jobb

Verksamhet: 
1. Jobb- och arbetsmarknadsfrågor med fokus föreläsningar & utbildningar.
2. Affärsutveckling via sociala medier med fokus föreläsningar & utbildningar.

Bäst på:  Förutom mitt jobb? Ganska mycket faktiskt, hehe, tvätta bilar, bowling, tv-spel, dansa, göra tacos…! Ja kanske inte bäst då men… riktigt vass på det mesta ovan!

Bakgrund: När jag var yngre jobbade jag bland annat 1-2 år på tvioli i Norge, i modebutik, häslokostaffär, piercingstudio, casino, stall etc. Det var en salig blandning. Flyttade till Malmö från Eskilstuna 2006, tog studenten i ”Affärsutveckling” 2008, pluggade ledarskap på Malmö högskola.

Startade Dolda Jobb sommaren 2010 och har sedan dess drivit det på 50%  och samtidigt arbetat med saker som t ex: hösten 2010 drev jag en kampanj för Svensk Näringsliv ”1000 nya jobb”.  Januari 2011 blev jag anställd som företagsrådgivare på Herbert Felix (Region Skåne och Eslöv kommun) 2010.  Jobbade där fram till december 2012. Har varit kursledare i två fantastiska projekt kring kvinnors företagande här i Skåne: Aurora Kompetens som drivs av Pia Michélsen och Gör ditt företag synligt som drivs av Maria Kullberg. För tillfället är jag kursledare i ”Vässa ditt företagande” som också nu drivs av Maria Kullberg. Tillsammans med Pia Michélsen (PM Coaching & Utbildning) och Linus Zackrisson håller jag på att skriva en bok kring dagens jobb- och arbetsmarknad och hur du blir en framgångsrik jobbsökare idag på riktigt.

Håller för tillfället på att skilja på mina två ben i mitt företag (jobb och arbetsmarknad och affärsutveckling via sociala medier) och sluta profilera båda under Dolda Jobb. Nya namnet blir förmodligen SMM, social media management, för det är ju det jag sysslar med. Affärsutveckling via sociala medier. Också, förutom jobbsök.

Det bästa med mitt jobb: Jag ser och träffar mycket folk. Det händer saker runt om hela tiden. Nya spännande föreläsningar, uppdrag och kunder. Ny utmaningar man möter tillsammans. Digitala fotspår och närvaro som byggs. Jobb som skapas och företag som utvecklas. Att få jobba för att skapa ett starkare och gladare Sverige. Samarbetena med andra projekt och företag. Projekten man skapar och driver tillsammans. Framgången och de konkreta resultat man varje dag ser av sitt arbete.

Friheten att kunna ta ledigt en eller två dagar mitt i veckan om man vill. Som jag gör ibland. Uppskattar mer att jobba på helgerna. Speciellt om man ska förberedda föreläsningar eller producera material. Då är helgerna skönast.

Mitt drömuppdrag: Kanske tråkigt svar men just nu vet jag inte och hinner inte tänka just nu, hehe! Måste förberedda nästa vecka. Men jag meddelar när jag vet!

Därför har jag valt att sitta på GLOBALoffice:  Jag fullkomligt älskade GLOBALoffice sedan första stund jag såg det. Det kändes helt rätt. Och den orange färgen är så fin. Jag älskar ju färger. Min soffa hemma är t ex rosa (supersnygg) och jag har en del lila möbler till. Så himla tjusigt!

Sen tycker jag att GLOBALscandinavia är ett modernt, kul och spännande företag. Jag gillar att de tänker framåt och hela tiden vill hänga med. Jag älskar företag som lägger ner tid på sin affärsutveckling eftersom vi lever i en snabbt föränderlig värld med ny teknik och nya möjligheter. Jag tycker om GLOBALscandinavia för att de är ambitiösa, framåt och nyfikna. Och alla som jobbar på GLOBALscandinavia och alla andra som sitter på GLOBALoffice, det är verkligen trevligt att lära känna er alla, sakta men säkert! Ser fram emot många trevliga stunder i GLOBALoffice framöver!

Det här visste ni inte om mig: Jag älskar barn men vill inte ha egna! Räcker med min systerdotter. Har till och med två bilbarnstolar i min bil och barnvagn och hela kalaset. Så det ser bra ut, hehe! Men egna? Aldrig!

Plus att jag vill bo själv. Drömmen är ju att ha en pojkvän i samma hus som en själv. De hade jag förut. Vi var tillsammans i 5 år, bodde i samma hus i 5 år. Perfekt när man bråkade. Aldrig långt hem, hehe! Så ska man ha det! Tips om spännande grannar nära mig?

Värsta språksynden i dagens svenska: Vet inte. Men folk klagar på att jag särskriver. Men vad ska jag göra? Det är en del av min charm ju!

Det här klarar jag mig inte utan i min yrkesvardag: Handkräm, energidricka, skoj, humor och produktivitet.

Motto: Glöm dina bekymmer imorgon kommer nya! Helst skulle det vart klart igår! Inget annat är aktuellt! Alla tre är lite av mina ledord. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar